Česta pitanja

Ne. Agencija Mediteraneo obezbediće neophodnu dokumentaciju o rezervaciji i prevozu ukoliko je stranka u potrebi da izvadi individualnu vizu. Stranka sama aplicira Ambasadi.

Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize i u takvim slučajevima može se primeniti član o otkazu putovanja. Naša uobičajena praksa je da u tim slučajevima da bi strankama izašli u susret ako je to baš neophodno zadržimo samo stvarno pričinjene troškove tj. u slučaju da hotel traži naplatu min. 3 noćenja i sl. Avio karta na čarter programu je u fiksnom zakupu i spada u pričinjeni trošak ako Agencija ili sama stranka ne nađu zamenu.

Jedan od neophodnih uslova za dobijanje šengen vize je posedovanje medjunarodnog zdravstvenog osiguranja. Kada su u pitanju grupni polasci Agencija ce obezbediti povoljniju tarifu na osnovu grupe. Gost nije u obavezi da prihvati ponudjeno osiguranje. Ako želi potrebno je da Agenciji dostavi primerak svog individualnog osiguranja koje će Agencija priložiti uz grupnu polisu.

Trajanje aranžmana broj dana-broj noćenja iskazano je kalendarskim datumom a ne časom polaska i povratka. Putnik nema pravo na povraćaj novca kada su u pitanju kasno večernji polasci ako je iskorišćen broj noćenja iz programa putovanja.

Ponudjeni hoteli, apartmani i drugi objekti u programu opisani su prema službenoj kategorizaciji dotične zemlje a kategorizacija je izvršena od nacionalne institucije zemlje u koju stranka putuje i ista se može razlikovati od kategorizacije propisane u Srbiji.

Raspored soba odredjuje recepcija hotela na dan dolaska putnika shodno raspoloživim kapacitetima. Pojedini hoteli mogu se sastojati iz 2 ili više zgrada. Ukoliko putnik nije izričito ugovorio sobu sa odredjenim karakteristikama prihvatiće bilo koju službeno registrovanu sobu opisanu u katalogu ili cenovniku bez obzira da li se ta soba nalazi u glavnoj zgradi ili pored. Recepcija će promeniti sobu klijentu ukoliko za to postoji mogućnost.

Hoteli ne garantuju bezbednost stvari ostavljenih u sobi mimo fizičkog obezbedjenja. U tu svrhu savetuje se korišćenje sefova. Preporučuje se putniku da se brižljivo stara o svom novcu, putnim ispravama jer Agencija ne odgovara za bezbednost istih.

Paket aranžman obuhvata više segmenata organizacije putovanja. Najčešće su obuhvaćeni prevoz, smeštaj i transferi. U paket mogu biti ukalkulisani i drugi troškovi poput aerodromskih taksi i sl. ali ako nisu moraju se posebno iskazati u programu putovanja.

U tom slučaju važe pravila o zadržavanju određenog procenta koji je propisan Opštim Uslovima Putovanja Agencije Mediteraneo ili Posebnim Uslovima u slučaju pojedinih programa.

Naravno. Kod nas možete izvršiti rezervaciju i uplatu pojedinačnog segmenta putovanja. U tom slučaju  je pojedinačni segment nešto skuplju nego kada je u paket aranžmanu.

Naplata aranžmana je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate aranžmana.

Hotel ili sobu čije je slike putnik video u katalogu ili web sajtu mogu se razlikovati od realne situacije usled renoviranja-starosti hotela, fotografije i za isto agencija ne odgovara.
Većinu objekata koje nudi agencija, neko od zaposlenih službenika je video, te gostu može preneti svoje lične utiske ali ne može da garantuje da će se mesto i hotel dopasti i samom putniku te zato sugerišemo da se o istom raspitate kod svojih prijatelja ili putem časopisa, interneta...

Medjunarodni chek in je posle 16h, a chek out do 12. Hotel može pripisati i drugačije termine. Produžetak boravka u sobama moguć je isključivo u saradnji sa recepcijom hotela. Ako postoji interesovanje neophodno je da se lično putnik obrati recepciji, a recepcija će mu odgovoriti potvrdno shodno slobodnim kapacitetima. Ta usluga naplaćuje se na licu mesta po tarifi propisanoj od strane hotela.

Ako je organizator turistička agencija "Mediteraneo", sledite uputstva data u uslovima putovanja agencije "Mediteraneo",

Individualno putovanje je putovanje po Vašem izboru, a to znači da destinaciju, datum polaska i vreme boravka određujete sami.

U Mediteraneo letnjim paket aranžmanima, agencija ima svog predstavnika, koji je prisutan za sve vreme Vašeg boravka, a prilikom individualnih putovanja, imate lokalnog predstavnika na engleskom jeziku.

EMAIL LISTA

Upišite se na našu email listu i budite obavešteni o svim novim i najvažnijim aktuelnim ponudama i novostima